sv
På svenska In english en français auf Deutsch Japan South Korea
0 st

Välkommen till HildaHilda!

 

UNIKT, EKOLOGISKT, SVENSKT

Hos oss hittar du en mängd unika vävda textilprodukter i ekologisk bomull och lin för dig själv, ditt hem, eller någon du tycker om. Låt dig inspireras av våra färger och mönster som hunnit bli ganska många sedan 1995 då företaget grundades.

 

VÄVERIET - ETT AV VÄRLDENS MEST MILJÖANPASSADE TEXTILA PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR 

 Vi väver våra tyger på ett GOTS-certifierat väveri i Västergötland, Linneväveriet i Horred.

Vi väver i bomull och lin. Alla garner är GOTS-certifierade och spunna av 100% ekologisk naturfiber.

Garnerna köps in från ett företag i Tyskland som heter TVU: Läs mer här på tyska:  

Bomullen och linet kan ha odlats i olika länder. Bomullen kommer från odlingar i Grekland, Turkiet, Pakistan med flera. Linet kommer från odlingar i Belgien och Frankrike. Det används ingen konstgödsel, inga bekämpningsmedel och ingen genmodifiering. Anställda i alla led har reglerade löner, korrekta anställningsvillkor, företagshälsovård och rätt att organisera sig fackligt.

Väveriet har en öppen miljödeklaration på sin hemsida med sin egen miljömärkning som ställer tuffare krav än vad branschen kräver. Vill du veta mer om garnerna och miljöarbetet i väveriet, titta in på väveriets hemsida:

 

SVENSKTILLVERKAT MED EGEN VÄVMETOD

Alla textilier är designade, vävda och sydda i Sverige, något vi strävar efter att fortsätta med så långt det bara är möjligt.

Vävmetoden är utvecklad av Lott Hildebrand. All vår väv tillverkas med enfärgad, oftast vit varp och flerfärgad väft. Det är en smart metod som gör oss mer flexibla och snabbrörliga i vår vävning då det är lättare att byta ut färgtrådarna i väften än tusentals i varpen.

Lott Hildebrand som ritar alla mönster använder vänsterhanden trots att hon är högerhänt. Detta ger mönstren dess karaktäristiska drag. Ett urval av mönstren återkommer även i HildaHildas egen kollektion av brickor, grytunderlägg och coasters. Även dessa är tillverkade i Sverige och följer alla miljökrav.

 

 

 

 

STOCKHOLM,  TOKYO & HILDAHILDA.SE

I vår webbutik hittar du inte allt vi någonsin gjort, men du hittar mycket! 

Vi finns i Gamla stan i Stockholm. Vår största marknad näst efter Sverige är Japan där vi arbetar tillsammans med vår grossist sedan 2008. 

 

BAKGRUND


Lott Hildebrand grundade HildaHilda 1995 i samband med att hennes X-jobb (vävmetoden vi använder idag) blev färdigt och hon tog sin examen som textilingenjör. Lott är produktchef och är den som ritar alla mönster.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla våra trogna kunder genom åren och vi mottar alltid tacksamt feedback och tips för att bli ännu bättre. 

 

Hälsningar, 

 

HildaHilda

 

HildaHilda AB, Org.nr. 556759-2414

 

Lott Hildebrand

lott@hildahilda.se